بهروز افخمي مصاديق ثبت اين اثر طبيعي را براساس بند الف و ب آئين نامه اجراي تبصره ماده دو قانون تشکيل ميراث فرهنگي و گردشگري، مناظرطبيعي، رويشگاه گونههاي گياهي، طبي، صخره سنگي، درياچه هاي خاص، رويش گياهان نادر، مراتع و گونه هاي گياهي منحصر به فرد عنوان کرد.
وي قدمت اثر را مربوط به دوره ائوسن بيان کرد که مخروطهاي اوليه آن ناشي از فعاليتهاي مراحل بعدي به ترتيب در پليوسن و کواترنر است.
اين کارشناس با اشاره به شناسايي 39تيره و 256گونه در منطقه سبلان، بيان داشت: برخي از اين گونه ها جزء نادرترين و کمياب ترين گونه ها در دنيا است که مصارف داروئي و صنعتي دارد.
افخمي از جمله عوامل منفي تاثير گذار به رشد بي رويه دام در مراتع، تجمع و انباشته شدن پس مانده هاي انساني و از بين رفتن ريشه گياهان دارويي منحصر به فرد اشاره کرد .
افخمي توجيه حفاظتي و قابليت هاي اين اثر طبيعي را قرار گرفتن بلند ترين درياچه جهان در اين قله، آثار طبيعي و منحصر به فرد چون سنگ عقاب و دره شگفت انگيز شروان دره سي، گونه هاي گياهي و جانوري منحصر به فرد چون آويشن سبلان با 92 در صد اثر و آب هاي طبيعي و درماني بي شمار با خاصيت هاي منحصر به فرد عنوان کرد.
وي اين منطقه را از ابعاد مختلفي داراي ارزش و اعتبار براي گردشگري دانست و بيان داشت: اين منطقه انواع گردشگر از جمله گردشگري طبيعي، ورزشي، فرهنگي، مذهبي، گردشگري روستايي و عشايري و سلامت و درماني را مي تواند با سلايق مختلف جذب کند./119
انتهای پیام/